Opleiding

De opleiding tot Somatic Experiencing® Practitioner is ontwikkeld door het Somatic Experiencing Trauma Institute van Peter Levine. De driejarige opleiding telt 12 opleidingsdagen per jaar, verdeeld over twee modules. De opleiding wordt in verschillende landen gegeven door internationale docenten, die zijn gecertificeerd door het SE Trauma Institute. SEN organiseert de opleiding in Nederland.

De opleiding is bedoeld voor professionals in de gezondheidszorg, in het onderwijs of op andere plekken waar je met mensen werkt. Deelnemers zijn (psycho)therapeuten, lichaamsgericht therapeuten, artsen, fysiotherapeuten, maatschappelijk werkers enzovoort. Zij leren gedurende de opleiding hoe je specifiek met trauma kunt werken. Een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit zelfervaring. Ook eigen trauma kan hierdoor aangeraakt worden.

Assistententeam
In elke module is naast de docent een assistententeam aanwezig, bestaande uit ervaren SE-therapeuten. Deze assistenten begeleiden subgroepen, ondersteunen bij oefeningen en zijn beschikbaar voor het persoonlijke proces van de studenten, zowel binnen de groep als in individuele sessies. Tijdens de opleiding volg je minimaal 18 uur individuele sessies en 18 uur SE-supervisie.

Elke module bestaat uit theorie, demonstraties en oefenen in kleine groepen. Een beschrijving van de verschillende modules vindt u onder ‘Lesstof’.

De door de docent gegeven onderdelen (theorie, demonstraties en supervisie) zijn in het Engels. De door het assistententeam begeleide onderdelen (oefengroepen en individuele sessies) zijn in het Nederlands.

Intake
Om de opleiding te kunnen doen moet elke kandidaat eerst een tweedaagse introductieworkshop volgen. Dit is onderdeel van het intake proces.

De opleiding wordt gegeven in conferentiecentrum De Poort (Groesbeek, bij Nijmegen) of Conferentiehotel Mennorode (Elspeet). Trainingskosten €1895,- per jaar. Er zijn bijkomende kosten voor de accommodatie. Deze bedragen tussen € 247 en € 610 per module van 6 dagen. Er zijn diverse arrangementen met of zonder overnachting mogelijk. Minimum afname is een dagarrangement voor 6 dagen met lunch (€ 247). Deze bedragen zijn onder voorbehoud van prijsstijgingen door het conferentiecentrum.

"Somatic Experiencing werkt, mensen voelen dat het klopt."

26 augustus, 2014

"Somatic Experiencing zet mensen in hun eigen kracht."

26 augustus, 2014

page.php