Introductieworkshop

Doris Rothbauer

Barbara Koopmans

 

 

 

 

 

 

In 2017 organiseren we zowel introductieworkshops ‘nieuwe stijl’, als een traditionele tweedaagse introductieworkshop. Hierin maak je kennis met de door Peter Levine ontwikkelde methode Somatic Experiencing, je oriënteert je op de training die opleidt tot SE Practitioner. Naast informatie over de inhoud en achtergrond van deze methodiek, krijg je de gelegenheid om enkele principes van SE aan den lijve te ondervinden.

Introductieworkshop ‘nieuwe stijl’
Deze workshop bestaat uit een 1-daagse kennismakingsdag en een verdiepingsdag. Deze dagen worden gegeven door de senior assistent van de nieuwe groep (Barbara Koopmans) met ondersteuning van een assistententeam. De verdiepingsdag is verplicht als je de SE-opleiding gaat volgen. De kennismakingsdag kan ook los gevolgd worden, b.v. in het kader van een bijscholing. De voertaal is Nederlands. Alle dagen in NL vinden plaats in conferentieoord de Poort in Groesbeek. De kennismakingsdag in België wordt georganiseerd door ‘de Onderstroom’ en vindt plaats in het Lotushuis, Westerlo, België.

Data Kennismakingsdagen

 • Zaterdag 17 juni 2017 – Groesbeek – trainer Barbara Koopmans
 • Woensdag 4 oktober 2017 – Groesbeek – trainer Barbara Koopmans
  Kosten: € 150,- workshop, plus € 36,50 dagarrangement de Poort.
  Tijden: 10-17 uur, lunch van 13-14 uur.
 • Zaterdag 28 oktober 2017 – Westerlo, België – trainer Barbara Koopmans
  Voor alle info over de bijeenkomst in België – KLIK HIER

Datum Verdiepingsdag

 • Zaterdag 27 januari 2018 – Groesbeek – trainer Barbara Koopmans
  Kosten: € 145,- workshop, plus € 36,50 dagarrangement de Poort.
  Tijden: 10-17 uur, lunch van 13-14 uur.

Tweedaagse introductieworkshop (vol, er is een wachtlijst)
Je kunt ook kiezen voor een tweedaagse introductieworkshop, die wordt gegeven door docente Doris Rothbauer. Zij zal de eerste twee jaar van de nieuw te starten training lesgeven. Zij wordt ondersteund door de senior assistent van de nieuwe training en een assistententeam. Op de tweedaagse introductieworkshop is er, naast de gelegenheid de docente van de training te leren kennen, tevens de mogelijkheid een individuele sessie te volgen. De voertaal is Engels. Ook in deze workshop krijg je de gelegenheid om de principes van SE aan den lijve te ondervinden. De workshop wordt gehouden in conferentieoord de Poort in Groesbeek NL.

 • Vrijdag en zaterdag 8 en 9 december 2017 – Groesbeek – trainer Doris Rothbauer (workshop is vol, er is een wachtlijst)
  Kosten: € 295,- 2-daagse workshop, plus € 83,- dagarrangementen de Poort.
  Tijden: 10-18 uur, lunchpauze met daarna mogelijkheid voor een individuele sessie 13-15 uur.

  Het is mogelijk om in de Poort te overnachten. Voor kosten zie hun website: www.depoort.org


AANMELDING
introductieworkshop(s) klik HIER


Voor wie

De introductieworkshops zijn bedoeld voor professionals uit vakgebieden waaronder:

 • De geestelijke gezondheidszorg: zoals psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, (ortho) pedagogen, maatschappelijk werkers, creatieve therapeuten
 • De (lichaamsgerichte) gezondheidszorg: bijvoorbeeld artsen, verpleegkundigen, (psychosomatische) fysiotherapeuten, osteopaten, vroedvrouwen, cranio-sacraaltherapeuten, logopedisten
 • Beroepen waarbij noodsituaties deel uitmaken van het werk, zoals brandweerlieden, politieagenten, werkenden bij defensie.
 • Werkenden in het onderwijs.
 • Coaches

Om toegelaten te worden tot de kopstudie SE is de richtlijn: minimaal een twee-jarige opleiding met certificaat of diploma, waarbij het begeleiden van mensen in hun persoonlijk proces centraal staat. De nieuwe opleidingsgroep zal 1-3- 2018 van start gaan.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

page-breed.php